Suflet pereche

Sufletul pereche nu este o persoană care vine în viaţa ta şi te iubeşte aşa cum vrei tu să fii iubit, ci o persoană care te iubeşte aşa cum ai nevoie să fii iubit.

Terra Wolfe

zsoulmates

Dacă tot veni vorba de suflete, o altă ancoră a fiinţei umane este perechea sa. Mâna care îl/o va prinde când va cădea, strigătul care îl/o va chema când se va rătăci, sunetul inimii care îl/o va aduce înapoi.

Ştii când l-ai găsit, acel moment îţi va rămâne ars pe retina inimii tale, iar fluturii pe care i-ai simţit vor fi aceeaşi de fiecare dată când îl/o vei săruta, când îl/o vei ţine de mână, când îl/o vei privi în ochi.

Timpul e capricios în preajma sufletelor pereche. Trece inimaginabil de rapid când respiră unul lângă celălalt acelaşi aer şi ucigător de lent când cea mai mică distanţă îi supără.

Prietenia dintre acestea e completată de iubire, o iubire care creşte foarte încet, la început imperceptibilă, ca mai apoi să ardă ani întregi de-a rândul. Depinde doar de ele dacă scânteile vor rămâne acolo sau vor fi duse de vânt, un vânt rece al tăcerii şi al incomodului.

Oricât s-ar îndepărta unul de celălalt, oricât de mult timp ar trece până când ochii lor să se revadă, destinul îi aduce împreună, încăpăţânându-se să le demonstreze că sunt suflete pereche.

Nu vrei să renunţi la capriciile tale, dar de dragul lui te laşi modelat/ă şi ajungi să fii surprins/ă de produsul final la care se ajunge prin iubirea care ţi se oferă.

Ajungi într-un moment în care numai gândul că ai putea rămâne fără el te sufocă şi îţi dai seama că nu mai contează câţi bani câştigi, câte mofturi ai, ce vise măreţe ai pentru că singur nu mai au nicio însemnătate. La ce bun atâţia bani dacă nu îi mai poţi cheltui împreună cu perechea ta? La ce bun să ai vise măreţe dacă nu face parte din ele şi nu le împărtăşeşte? La ce bun funcţiile pe care le deţii dacă nu ai cui împărtăşi bucuriile şi stresul pe care le aduc?

Există două păreri diferite: „Iubirea nu ţine de foame” şi „Iubirea ţine de foame”. Dar care foame? A trupului sau a sufletului? Preferăm să fim dolofani şi goi pe dinăuntru sau împliniţi şi flămânzî? Eu spun: nicio variantă. Găseşte sufletul pereche pentru că el îţi oferă echilibrul dorit de tine între material şi spiritual…

Când îl voi întâlni? Ne vom întâlni sufletele pereche când ne vom urma calea sufletului nostru.

Karen M. Black

Lasă un comentariu